MAKRON PUTINU: Pojačati dijalog, vratiti mir u Siriju!

Autor: Tanjug

Svet

13.04.2018

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je danas telefonom s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, i tom prilikom izrazio zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Siriji i pozvao na intenzivniji dijalog Pariza i Moskve s tim u vezi, saopšteno je iz Makronovog kabineta.

RepublikaFoto: Youtube/Scope News
Emanuel Makron

- Predsednik Francuske pozvao je na održavanje i intenziviranje dijaloga s Rusijom kako bi se u Siriju vratili mir i stabilnost - navodi se u saopštenju Jelisejske palate, prenosi Rojters.

Makron, koji je juče izjavio da Francuska ima dokaz da je sirijska vlada koristila hemijsko oružje u napadu prošle nedelje, u razgovoru s Putinom izrazio je i žaljenje jer je Rusija upotrebila veto u Savetu bezbednosti UN i "time sprečila jedinstven i čvrst odgovor" UN posle navodnog hemijskog napada u Istočnoj Guti, zaključuje se u saopštenju, navode francuski mediji.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading