FBI U KONTROLI: Meta - TRAMPOV ADVOKAT

Autor: Tanjug

Svet

09.04.2018

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Federalni istrazni biro (FBI) danas je izvršio pretres kancelarije dugogodišnjeg ličnog advokata američkog predsednika Donalda Trampa Majkla Koena i zaplenio dokumenta koja su povezana sa nekoliko tema.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako prenosi Njujork tajms, među tim zapisima su neki koji se tiču isplate glumici filmova za odrasle Stefani Kliford poznatoj kao Stormi Danijels.

- Državni tužioci na Menhetnu izdali su nalog za pretres nakon što su primili preporuku specijalnog savetnika Roberta Milera zaduženog za istragu o ruskom mešanju u predsedničke izbore u Americi 2016. godine - rekao je Koenov advokat Stefen Rajan, koji je taj pretres okarakterisao kao "potpuno neprikladan i bespotreban".

Ovaj pretres izgleda nije direktno povezan sa Milerovom istragom, ali je verovatno rezultat informacija koje je otkrio i dao tužiocima u Njujorku, navodi Tajms.

- Danas je Kancelarija američkog tužioca za južni okrug Njujorka izdala seriju naloga za pretres i zaplenila poverljive kominikacije između mog klijenta Majkla Koena i njegovih klijenata - izjavio je Koenov advokat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čeka se njegov odgovor: Donald Tramp

Za njega su takođe nedavno mediji pisali da je platio 130.000 dolara Stefani Kliford koja je tvrdila da je imala aferu sa Trampom, kako bi ćutala o susretu sa američkim predsednikom.


Isplate Klifordovoj su, prema navodima neimenovanog izvora upoznatog sa slučajem pretresa, samo jedna u velikom broju tema koje se istražuju.

Rajan i Koen su, navodi se, sarađivali sa vlastima i predali preko hiljadu dokumenata istražiteljima Kongresa koji se bave istragom o ruskom mešanju.

FBI je takođe zaplenio mejlove, dokumenta o porezu i poslovima, rekao je neimenovani izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading