SERGEJ LAVROV OČITAO BUKVICU ZAPADU: Sa Rusijom se ne razgovara jezikom ultimatuma

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

09.04.2018

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moskva nikada neće saginjati pod ultimatumima Zapada, to nije jezik kojim se razgovara sa Rusijom", izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa ruskim diplomatama proteranim iz više zapadnih zemalja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Poslao poruku Zapadu: Sergej Lavrov

- Znate da ćemo, naravno, odgovoriti adekvatno. Nikada se nećemo saginjati pod ultimatumima. To nije jezik na kojem treba da se razgovara sa Rusijom - naglasio je ministar.

- Ne bih ulazio u detalje o razlozima zbog kojih su vaše misije prevremeno prekinute, vi te razloge dobro znate. Oni nemaju nikakve veze sa vašim radom - rekao je on.

Lavrov je takođe uverio da će, bez obzira na situaciju koja je nastala zbog nepredviđenog završetka radova u tako velikom broju, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije učiniti sve kako bi se prisilan odlazak diplomata završio što pre i kako bi svi oni "krenuli sa radom na spoljnopolitičkim frontovima" Rusije.

- Proterivanje ruskih diplomata predstavlja neviđenu provokaciju koja nema nikakve veze sa zadacima širenja međunarodne saradnje, implementacije svih sporazuma koji proističu iz povelje UN, sporazumima sadržanim u brojnim međunarodnim ugovorima, uključujući i Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima - zaključio je Lavrov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading