(VIDEO) "CVETNI PROTEST" U BELGIJI: Ovaj čovek sadi cveće u rupama na ulici!

Autor: b92.net

Svet

10.04.2018

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan Holanđanin sa briselskom adresom sadi cveće u rupama na tamošnjim putevima kako bi, tvrdi, ukazao na žalosno stanje mnogih ulica u belgijskom glavnom gradu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Opremljen torbom punom cveća, zemljom za sadnju i plastičnom kanticom za zalivanje, Anton Šurmans šeta gradom i stavlja narcise i muškatle u svaku rupu na koju naiđe, ponekad hrabro prkoseći gustom saobraćaju. 

"Pešaci, biciklisti, vozači, šetači, svima smetaju te rupe", kaže 29-godišnji Šurmans, stojeći pred briselskom katedralom u čijoj blizini je upravo posadio nekoliko cvetova. 

 

 


Ljudi se zaustavljaju i fotografišu ga telefonom. Mnogi kažu da su rupe postale problem u gradu.

 

 

- Mnogo ih je u ulici ispred moje kuće i dosta je bučno svake večeri kada automobili prelaze preko njih - kaže Matje Tazio. 

Šurmans, koji se iz Holandije preselio u Belgiju pre sedam godina, tvrdi da je njegov "cvetni protest" već imao uspeha, pošto su gradske vlasti asfaltirale nekoliko rupa u kojima je bilo njegovo cveće. 

- Bio sam prilično srećan kad sam to video - istakao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading