BRITANCI OPTUŽUJU RUSE: Moska koristi "taktiku diverzije"

Autor: Tanjug

Svet

07.04.2018

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Britanija je na današnji zahtev ruske ambasade u Londonu da se sastane sa ministrom spoljnih poslova Borisom Džonsonom u vezi trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja odgovorila da je primila taj zahtev i da će na njega odgovoriti blagovremeno, ali je i optužila Rusiju da koristi "taktiku diverzije".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nisu u dobrim odnosima: Boris Džonson i Sergej Lavrov

U saopštenju Forin ofisa se dodaje da Rusija odbija da se "konstruktivno angažuje" i odgovori na pitanja o napadu na Skripalja, preneo je AP.

Ruska ambasada je ranije danas tražila sastanak sa Džonsonom, navodeći da je nivo saradnje Velike Britanije sa Rusijom nezadovoljavajući, što u Forin ofisu odbacuju i kažu da je zapravo ruski odgovor nezadovoljavajući.

Ruska ambasada je tražila da se održi sastanak ruskog ambasadora u Londonu Aleksandra Jakovenka sa britanskim šefom diplomatije Borisom Džonsonom radi razgovora o istrazi u vezi trovanja bivšeg ruskog špijuna, navodeci da je "krajnje vreme" za to.

- Očekujemo konstruktivan odgovor britanske strane i računamo da će doći do tog sastanka u bliskoj budućnosti - rekao je portparol ruske ambasade, prenela je agencija Rojters.


Bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su nervnim agensom početkom marta u Engleskoj, a za njihovo trovanje Britanija je optužila Rusiju, koja to negira.

Julija se oporavlja, a Sergej više nije u kritičnom stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading