Hoće li brana izdržati: KALIFORNIJI PRETI STRAHOVITA OLUJA!

Autor: Tanjug

Svet

06.04.2018

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnoj Kaliforniji danas preti snažna prolećna oluja za koju se očekuje da će doneti obilne kiše američkoj državi koja je pretrpela stravične posledice požara prošle jeseni, a nevreme bi moglo da bude prvi test za delimično popravljenu najvišu branu u SAD, na jezeru Orovil.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nacionalna meteorološka služba izdala je više upozorenja na poplave širom Severne Kalifornije uoči oluje koja se danas očekuje, prenosi AP.

U okrugu Sonoma, koji su opustošili požari u oktobru, meteolozi su prognozirali da će do nedelje pasti od 10 do 15 centimetara kiše.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Zvaničnike u Santa Rosi, koju su takođe teško pogodili prošlogodišnji požari, ne brine ukupna količina padavina, već brzina kojom kiša pada.

Radnici u toj oblasti nadziru stotine otvora za odvođenje vode u slučaju oluje, pogotovu one koji štite naselja koja su bila najugroženija požarima, rekao je portparol Vatrogasno-spasilačke službe Pol Lovental.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Na planinama u regionu Santa Kruza moglo bi da padne i do 20 centimetara kiše od danas od nedelje, zbog čega meterolozi tamo najavljuju moguće poplave, klizišta i odrone.

Zvaničnici Nacionalnog parka Josemiti otkazali su rezervacije za kampovanje u toj zoni ovog vikenda zbog očekivane pacifičke oluje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading