BORILA SE ZA ŽIVOTINJE, PA IZREŠETALA LJUDE: Ovo je žena koja je napravila krvoproliće u sedištu "Jutjuba" u Kaliforniji

Autor:

Svet

04.04.2018

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanka iranskog porekla Nasim Agdam (39) iz San Dijega identifikovana je kao osoba koja je u utorak vatrenim oružjem izvela krvavi pohod u sedištu kompanije "Jutjub" u kalifornijskom gradu San Brunu i teško ranila tri osobe, posle čega se ubila.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
- Nedavno su me filtrirali na Instagramu i možda je i to povezano s Jutjubom. Možda su zaposleni u "Jutjubu" rekli Instagramu da me filtriraju

Reč je o ženi koja se godinama žestoko borila za prava životinja i bila vegan (nije konzumirala meso i nijedan proizvod životinjskog porekla, prim. aut.), a kompanija "Jutjub" joj se zamerila jer je na tom sajtu cenzurisala njene video-snimke u kojima je ukazivala na zločine nad kokoškama, zečevima, ali i mnogim drugim vrstama.

Nasim je izvela napad i sebi oduzela život samo dva dana pred proslavu 39. rođendana

Zato se veruje da je motiv za njen krvavi pohod osveta jer joj "Jutjub" nije isplaćivao ni novac od reklama, pa je tako isključena prvobitna verzija da je u sedište poznate kompanije upala kako bi upucala dečka.

RepublikaFoto: youtube.com/CBS Los Angeles
Na Jutjubu me diskriminišu i filtriraju. Nisam jedina. Pokušavaju da me spreče u snimanju videa

- Pronašli smo ženu s prostrelnom ranom i verujemo da se sama ubila - rekao je nakon krvoprolića šef lokalne policije Ed Barberini, dok su bezbednjaci na sigurno izvodili šokirane zaposlene.

Agdamova je noć pred krvoproliće provela u automobilu na parkingu kompanije, a sutradan ju je pronašla policija i pustila da ode kući. Ona je umesto toga izvela krvavi pohod i to samo dva dana pred proslavu 39. rođendana, što je dodatno šokiralo Amerikance, budući da je ona u domaćoj javnosti već bila poznata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žestoko kritikovala cenzuru na internetu, citirala Adolfa Hitlera

Naime, mnogo puta je organizovala proteste za zaštitu životinja širom SAD, a onaj od pre deset godina, koji je održan ispred vojne baze Kamp Pendlton u Kaliforniji posebno je privukao pažnju. Tada je Agdamova, obučena u odeću poprskanu lažnom krvlju i sa mačem u ruci, pozvala ljude da ustanu protiv monstruoznog ubijanja svinja u vojnim vežbama.

- Za mene su prava životinja isto što i ljudska prava - rekla je tada.

Njen nalog na Jutjubu je vođen pod imenom "Nasime Wonder1" i imao je oko 5.000 pratilaca. Snimke je objavljivala na četiri kanala, i to na tri jezika, farsiju (zvanični jezik Irana), turskom i engleskom, a u njima je sebe nazivala "Persijski ženski veganski bodi-bilder".

Agdamova: Za mene su prava životinja isto što i ljudska prava

Video-zapisi su bili neobični i ona je u njima često pevala i igrala u najrazličitijim odevnim kombinacijama. Gotovo uvek je za pozadinu koristila fotografije nekih životinja. Zaposleni u "Jutjubu" su takve snimke smatrali glupošću koja ne treba da bude emitovana.

Inače, među povređenima su jedan 36 godina star muškarac, koji je u teškom stanju, kao i njegova koleginica od 32 godine, dok se 27-godišnja devojka oporavlja.

ČINJENICE

Žena sa mnogo lica - tvrdila da je i glumica, bodi-bilderka, pevačica, igračica...

- američki mediji su kao jednu od prvih informacija o ženi napadaču na "Jutjub" preneli da je bila vegan

- nakon toga su otkrili da je u pitanju Nasim Agdam, žena koja se žestoko borila za prava životinja

- ona je bila poznata po objavljivanju neobičnih video-snimaka, koji su često cenzurisani kao neprimereni sadržaji

- zbog toga se žalila, ističući da "Jutjub" dopušta poznatoj pevačici Majli Sajrus da se skida gola i nju ne zabranjuje, dok se sadržaji bez golotinje nazivaju spornim

- za sebe je tvrdila da trenira i bodi-bilding, ali i da je pevačica, glumica, igračica, producent...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading