MOSKVA LONDONU: Izvinite se što ste lagali

Autor: b92.net

Svet

03.04.2018

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kremlj smatra da Velika Britanija mora da se izvini zbog neosnovanog optuživanja Rusije za trovanje jednog bivšeg špijuna.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je danas u Ankari, gde je u poseti, citirao šefa vojne britanske laboratorije koji je rekao da njeni naučnici nisu uspeli da utvrde izvor nervnog otrova kojim su napadnuti bivši dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kćerka.

Putinov predstavnik za medije Dmitrij Peskov je rekao izveštačima da Velika Britanija mora da se izvini Rusiji zbog svojih "suludih optužbi" koje su "sasvim neosnovane". 


Peskov je rekao da će London morati da položi račune pred svojim saveznicima koji su iz solidarnost s Velikom Britanijom proterali ruske diplomate. 

Jedan ruski vojni hemičar je rekao da je nervni otrov kojim je napadnut bivši dvostruki špijun, mogao biti napravljen bilo gde. 


Igor Rjabalčenko, šef Laboratorije za hemiju Naučnog centra Ministarstva odbrane Rusije, rekao je danas za rusku televiziju RT "nije problem" da bilo koja dobro opremljena laboratorija bilo gde u svetu sintetizuje otrov iz sovjetskih vremena koji se na Zapadu naziva "novičok" ("novajlija"). 

Dodao je da u slobodnoj prodaji ima svih hemikalija potrebnih za to.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading