(VIDEO) KAD UĐEŠ - NEMA NAZAD! "Most smrti" će biti novo svetsko čudo!

Autor:

Svet

02.04.2018

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za najveći svetski most preko mora koji će povezati Hong Kong, Makao i kontinentalnu Kinu utrošena je količina čelika kojom bi se moglo izgraditi 60 Ajfelovih tornjeva, prenosi Večernji.hr.

RepublikaFoto: twitter.com/Casino_Org
Kad uđeš, nema nazad...

Devet godina nakon početka gradnje 55 kilometara dugog mosta, kineska vlada prvi put javno je organizovala prezentaciju skoro završenog projekta.

Most će povezivati Hong Kong s južnokineskim gradom Žuhaijem i kockarskom enklavom Makaom.

 

 

Iako još nije potvrđen datum otvaranja za saobraćaj, a spominjao se jul ove godine, zvaničnici očekuju da će biti u upotrebi 120 godina.

Ukupna cena projekta, koji uključuje veštačka ostrva, skoro sedam kilometara dug podvodni tunel i pristupne saobraćajnice, nije objavljena, ali neke procene govore o skoro 13 milijardi dolara.

Most je trebalo da bude otvoren do kraja 2017. ali rok nije ispoštovan zbog brojnih građevinskih problema, probijanja budžeta, optužbi za korupciju i stradanja građevinskih radnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading