NOVA SAZNANJA O TROVANJU RUSKOG ŠPIJUNA: Skripal se otrovao novičkom u svom domu?

Autor: Sputnik

Svet

28.03.2018

20:42 >> 20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska policija otkrila je u sredu da su bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripal i njegova ćerka došli u dodir sa nervnim agensom ispred vrata njegovog doma, piše Sputnjik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kako se navodi u izveštajima, istražitelji su najveću koncentraciju otrovnog gasa otkrili baš ispred kuće bivšeg ruskog agenta. Oni su pronašli tragove nervnog agensa "novičok" i na drugim lokacijama, ali im je koncentracija bila mnogo manja.

- U ovom trenutku naše istrage, verujemo da su Skripalovi prvi put došli u kontakt sa nervnim agensom na samim ulaznim vrtaima kuće - rekao je Din Hejdon, šef komande antiterorističke jedinice. - Zbog toga, najveći deo naših istraživanja smo usmerili oko te adrese.

Skripal i njegova ćerka su i dalje u kritičnom stanju pošto su bili izloženi otrovu, 5. marta u Solsberiju u Velikoj Britaniji. Otac i ćerka su pronađeni u "katatoničnom" stanju, na klupi, pre nego što su prebačeni u obližnju bolnicu.

Pošto je za trovanje okrivljena Rusija, britanska premijerka Tereza Mej, 14. marta je najavila proterivanje 23. ruskih diplomata iz Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading