Migrant brutalno silovao i ubio studentkinju, pa osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.03.2018

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan migrant osuđen je danas u Nemačkoj na doživotnu kaznu zatvora zbog silovanja i ubistva 19-godišnje studentkinje medicine, u slučaju koji je dodatno podstakao debatu o imigracionim pravilima te zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Sud u Frajburgu doneo je odluku da zbog pretnje koju predstavlja, Husein K. treba da ostane doživotno u zatvoru, prenosi AP, pozivajući se na nemačku agenciju Dpa.

Agencija Frans pres piše da je Husein Kavari, nepoznatog godišta i porekla, priznao da je napao studentkinju medicine Mariju Ladenburger 19. oktobra 2016. u Frajburgu, u blizini granice sa Francuskom.

Husein Kavari je pred sudijom rekao da je u oktobru 2016. povukao Mariju Ladenburger (19) sa njenog bicikla, silovao je i bacio u reku bez svesti, gde se utopila.

U decembru 2016. godine policija je uhapsila mladog Avganistanca, koji je u zemlju došao na vrhuncu izbegličke krize godinu dana ranije.

Testom je utvrđeno da se njegov DNK poklapa s onim koji je pronađen u blizini mesta gde je ubijena nemacka studentkinja u jugozapadnom gradu Frajburgu pre dva meseca.

On je u Nemačku stigao 2015. godine bez dokumenata i tvrdi da je iz Avganistana, a da je u vreme kada je počinio zločin imao 18. godina. U izveštaju stručnjaka i izjavama svedoka navedeno da je tada imao 22. godine.

Nemački sud osudio ga je kao odraslu osobu, a ne kao maloletnika, nakon što je, zajedno sa stručnjacima, zaključio da je bio odrasla osoba u vreme kada je počinio zločin.

Avganistanac je osuđen za pokušaj ubistva u Grčkoj 2013. godine na 10 godina zatvora, ali je 2015. godine pušten na uslovnu slobodu, kada je pobegao u Nemačku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading