ZAHAROVA O SLUČAJU "SKRIPALJ": Britanci se upleli u sopstvene laži

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

20.03.2018

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je članak britanskog "rusofila" Borisa Džonsona koji je u svom članku za "Dejli telegraf" povezao predsedničke izbore u Rusiji sa incidentom u Solsberiju.

RepublikaFoto: twitter.com/mfa_russia
Marija Zaharova

- Zbog čega nam je potrebna nova porcija laži i napada "novičoka" britanske diplomatije? - pita se Zaharova u svom komentaru na Fejsbuku.

Prema njenim rečima, Boris Džonson još jednim napadom pokušava da "spasi čast Tereze Mej", koja je pre završetka istrage, "a takoreći i pre njenog početka", donela odluku o proterivanju ruskih diplomata.

Osim toga, piše Zaharova, Džonson pokušava da izmisli "motiv" Rusije. Predstavnica spoljnopolitičkog resora Rusije navodi da su motivi imali sama Velika Britanija i njeni partneri iz NATO-a.

- Rusija nije imala motiv. Nema ga, dakle treba ga izmisliti - navela je ona.

Osim toga, Boris Džonson želi da "sirenom zagluši stalne pozive iz Moskve da se predstave svi podaci o navedenom slučaju radi početka saradnje u istrazi o događaju", piše Zaharova, naglasivši da do danas Rusija nije dobila nikakve informacije.

Prema rečima Zaharove, Džonsonova izjava i "druga grubost su kao vazduh potrebni vladajućoj eliti" Velike Britanije, jer je Skotland jard izjavio da će istraga o slučaju Skripalj trajati mesecima. Osim toga, Organizacija za zaštitu od hemijskog oružja je saopštila da će analiza supstanci trajati tri nedelje.

- Čudno da je Vladi Velike Britanije za to bilo potrebno par sati - sa ironijom piše Zaharova.

- Jedan broj eksperata smatra da je ova istorija višesmerna. Sa jedne strane, ovo je nova spirala antiruske kampanje u svetu, a sa druge, ovo je mogućnost manipulacije Terezom Mej - piše Zaharova, objasnivši da je Mejova postala talac svojih bezbedonosnih struktura i da će sada od jednog curenja informacija zavisiti njena politička karijera.

- Informacioni napadi zvaničnog Londona se mogu objasniti - zaigrali se, nalagali se i upleli se. Prirodno, sada je potreban informaciono-politički napad širokim međunarodnim frontom - zaključila je Zaharova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading