Trampova vojna parada bez tenkova

Autor: Tanjug

Svet

10.03.2018

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agencija navodi da će američki predsednik SAD Donald Tramp "dobiti" svoju vojnu paradu u Vašinigtonu, ali na njoj neće biti tenkova kako je prvobitno planirano.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Memorandum koji je danas objavio Pentagon ukazuje da se parada planira za 11. novembar - Dan veterana u Americi, a da će se na paradi pojaviti samo vozila sa točkovima, odnosno neće biti tenkova kako bi se "maksimalno umanjila šteta po lokalnu infrastrukturu".

AP navodi da bi tenkovi mogli da unište ulice na Vašingtonu. 

Uprkos tome što se tenkovi neće pojaviti, na kraju vojne parade će biti veliki broj aviona, uključujući i starije avione.

Tramp je odlučio da želi vojnu paradu u Vašingtonu nakon što je prisustvovao vojnoj paradi za francuski nacionalni praznik, 14. jula prošle godine.

Tom prilikom je izjavio da će SAD morati da pokušaju da nadmaše Francuze.


AP navodi da se u memorandumu Pentagona ne navodi koliko će parada koštati, ali da se procenjuje da će cena biti između 10 i 30 miliona dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading