Kijev: Nove sankcije Rusiji ako sprovede izbore na Krimu!

Autor: Sputnjik

Svet

08.03.2018

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanični Kijev zapretio je Moskvi da će uvesti nove sankcije protiv Rusije ako na poluostrvu Krimu bude sprovela predsedničke izbore, prenose mediji.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prema rečima zamenice ministra inostranih poslova Ukrajine Jelene Zerkalj, sprovođenjem izbora na Krimu Rusija bi prekršila Veliki sporazum o prijateljstvu, saradnji i partnerstvu koji ima sa Ukrajinom.

Kako je rekla, nova ograničenja odnosila bi se na predstavnike vlasti poluostrva koji bi učestvovali u procesu organizacije predsedničkih izbora.

Ona je podsetila da se slična stvar dogodila i tokom parlamentarnih izbora 2016. godine kada su lica koja su učestvovala u organizaciji izbora uneta u sankcioni spisak.

Zerkaljeva je rekla i da bi sankcije mogle da pogode i građane Krima koji imaju ukrajinski pasoš i koji odluče da glasaju.

Predsednički izbori u Rusiji biće održani 18. marta, a kako je ranije najavljeno, na Krimu i u Sevastopolju prvi put će biti organizovani takvi izbori nakon što je poluostrvo ušlo u sastav Ruske Federacije 2014. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading