ĐAVOLI ŠETAJU ITALIJOM: Katolička crkva sprema armiju EGZORCISTA da ih sredi

Autor:

Svet

08.03.2018

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od pola miliona Italijana veruje da ih je opseo đavo, pa su shodno tome svi zatražilo pomoć egzorciste (isterivača đavola).

RepublikaFoto: pixabay.com
Vatikan

Vatikan se zato odlučio na pokretanje radionice i obuku sveštenika za egzorcizam.

Kako se navodi, Vatikan je posebno zabrinut zbog činjenice da mnogi sveštenici primorani da vrše egzorcizam nemaju adekvatno znanje i sposobnosti koje se traže, ali ni interesovanje za učenje tehnika ovog rituala.

Osim sposobnosti da se iz opsednute osobe istera demon, sveštenik mora znati da proceni da li je samo reč o licu sa psihičkim problemima ili je osoba zaista opsednuta, prenosi blic.rs.

Kako bi sveštenike pripremio za izazove, papski institut "Ateneum Ređina Apostolorum" uskoro će održati konferenciju na kojoj će učesnici iz čitavog svijeta pohađati kurs egzorcizma, prenose italijanski mediji.

 

Ritual egzorcizma je standardna procedura u Katoličkoj crkvi, iako se sve ređe praktikuje.

Godine 2004. uveden je poseban kurs za sveštenike egzorciste, čiji je glavni cilj da ih pripremi za taj zadatak i upozna o "osnovnim aspektima demonske opsednutosti".

Na kursu predavanja drže sveštenici, pravnici, lekari i psiholozi.

Međutim, veliki dio sociologa, psihologa i politikologa tvrdi da je osnovni razlog psihičkih problema Italijana sve lošija ekonomska situacija u zemlji i besperspektivnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading