SAHRANJEN UBIJENI SLOVAČKI NOVINAR

Autor: Tanjug

Svet

03.03.2018

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na stotine ljudi došlo je danas da oda poslednju počast na sahrani ubijenog istraživačkog novinara Jana Kucijaka u njegovom rodnom mestu Štiavniku, na zapadu Slovačke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbliži se oprostili od ubijenog novinara

Nadbiskup Stanislav Zvolenski rekao je da je ubistvo "napad na slobodu naše zemlje", prenela je slovačka agencija TASR.

- Novinarski posao mora da bude vrednovan uprkos svim razlikama u mišljenjima. Oni posvećuju telo i dušu svom poslu i spremni su na velika žrtvovanja. Tragično je da se novinari cene samo onda kada se dogodi tragedija - istakao je u svojoj propovedi nadbiskup.

Glavni i odgovorni urednik Aktuality.sk Piter Bardi rekao je da će zaposleni nastaviti Kucijakov rad.

Tela Kucijaka (27) i njegove verenice Martine Kusnirove pronađena su u nedelju u njihovoj kući u mestu Velka Mača, istočno od Bratislave.

Njih dvoje su planirali da se venčaju u maju.


Kucijak je ubijen kako se pretpostavlja jer je istraživao optužbe o nezakonitim isplatama fondova EU putem poreske prevare u koju su bili umešani slovački i italijanski državljani povezani s organizovanom kriminalnom grupom "Ndrangeta".

Vlasti u Slovačkoj oslobodile su svih sedam osoba koje su zadržane u pritvoru u vezi sa istragom ubistva Kucijaka i njegove verenice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading