(FOTO) Sukob policije i demonstranata u Kijevu - UHAPŠENO 100 LJUDI!

Autor: Tanjug

Svet

03.03.2018

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demonstranti, koji kampuju ispred zgrade ukrajinskog parlamenta u Kijevu, sukobili su se danas sa policijom, pri čemu je 100 ljudi uhapšeno, saopštila je policija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Neredi u Kijevu

Visoki policijski zvaničnik Andrej Kriščenko rekao je da je šest demonstranata zatražilo medicinsku pomoć nakon jutrošnjeg sukoba i da su povređena četiri policajca, javlja agencija Interfaks.

Kriščenko je precizirao da je to sukoba došlo kada je policija stigla u kamp radi istrage vezane za raniji sukob, koji je izbio u utorak, a u kojem je povređeno 15 policajaca, navodi AP.

- Moramo da izvršimo inspekciju po dvema sudskim odlukama i da pretražimo ovu oblast... Potom će komunali radnici očistiti ovo mesto - rekao je načelnik policije, prenosi Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ukrajinski mediji prenose da je policija danas naložila da se kamp ukloni.

Policija je saopštila da je tokom pretrage kampe pronašla ručne i dimne bombe i Molotovljeve koktele.


- Policija u opremi za suzbijanje nereda prišla je sa dve strane i privela skoro sve ljude iz kampa. Kamioni su počeli da rasturaju kamp i demoliraju barikade - rekao je poslanik i Sakašvilijev saveznik Jehor Sobolev.

Protestni kamp formirale su u oktobru pristalice Mihaila Sakašvilija, bivšeg gruzijskog predsednika koji je postao istaknuti opozicionar u Ukrajini, odakle je deportovan 12. februara, podseća američka agencija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Većina Sakašvilijevih pristalica napustila je kamp nakon njegovog odlaska iz zemlje, ali su neki aktivisti ostali, napominje britanska agencija.

Taj kamp je bio ogranak šireg opozicionog pokreta koji održava redovne mirne proteste u Kijevu tražeći ostavku predsednika Ukrajine Petra Porošenka zbog zastoja u reformskim naporima.

Demonstranti traže uspostavljanje nacionalnog suda protiv korupcije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading