NASTAVAK SUKOBA U SIRIJI: Militanti u Guti blokiraju isporuku pomoći i evakuaciju

Autor: Tanjug

Svet

28.02.2018

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U predgrađu sirijskog Damaska, Istočnoj Guti, nastavljeni su sukobi pobunjenika i sirijskih vladinih snaga, uprkos ruskom planu o obustavi vatre, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Haos se nastavlja

Rusija je predložila dnevne, petočasovne, obustave vatre kako bi civili mogli da napuste Istočnu Gutu, podseća Rojters, dodajući da je primirje propalo već prvog dana.

Sirijska vojska, kao i pobunjenici, još uvek nisu komentarisali današnji razvoj događaja.

RepublikaFoto: Tanjug

Lavrov: "Militanti u Guti blokiraju isporuku pomoći i evakuaciju"

Militanti koji su se utvrdili u sirijskoj istočnoj Guti blokiraju isporuku humanitarne pomoći i evakuaciju onih koji žele da napuste to područje, uprkos tome što je Rusija otvorila humanitarni koridor, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je u obraćanju Savetu UN za ljudska prava u Ženevi rekao da će Moskva nastaviti da podržava sirijsku vojsku u nanošenju apsolutnog poraza teroristima.

- Pozivamo članove takozvane američke koalicije da obezbede isti humanitarni pristup u područjima koja su pod njihovom kontrolom, uljučujući izbeglički kamp Rukban i kompletnu teritoriju oko El Tanfa - izjavio je Lavrov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading