PREOKRET: KIM HOĆE PREGOVORE SA SAD!

Autor:

Svet

25.02.2018

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi severnokorejske delegacije na visokom nivou, koja je ranije ovog meseca posetila Južnu Koreju povodom svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, saopštili su tada da je Severna Koreja otvorena za pregovore sa SAD, saopštio je kabinet predsednika Južne Koreje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šok za ceo svet!

Saopštenje je objavljeno pošto se severnokorejski general Kim Džong-čol susreo sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom na zatvaranju  Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

Ceremoniji zatvaranja ZOI prisustvuje i Ivanka Tramp, ćerka američkog predsednika.

Ranije, u toku dana iz Severne Koreje stizala je oštrija retorika.

Severna Koreja je  osudila najnoviji set sankcija koji su joj SAD nametnule, optužujući ih da "prete ratom" i pokušavaju da podriju poboljšane međukorejske odnose tokom Zimskih Olimpijskih igara.

Dve Koreje su sarađivale i Olimpijske igre su uspešno održane. Ali SAD su, uoči ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara, na Korejsko pooluostrvo donele pretnju ratom", prenela je novinska agencija Severne Koreje KCNA citirajući Ministarstvo spoljnih poslova.

Severna Koreja saopštila je da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading