TRAMP: Oružje u ruke nastavnika da se odupru deci ubicama

Autor:

Svet

22.02.2018

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp još jednom je postao meta žestokih kritika javnosti jer nije pokazao razumevanje za rešavanje problema u vezi sa slobodnom kupovinom i upotrebom oružja širom SAD izjavom da bi, kao odgovor na sve češće masakre u školama, trebalo naoružati nastavnike. Da stvar bude gora, lider Amerike je to rekao prilikom susreta sa porodicama i prijateljima 17 žrtava, koje je 14. februara u srednjoj školi "Mardžori Stounman Daglas" u Floridi monstrum Nikolas Kruz (19) nasmrt izrešetao poluatomatskom puškom AR-15.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp ponovo na meti kritika

- Moramo razumeti i one koji vole oružje i one koji se protive. Priznajem da je predlog da nastavnici nose oružje kontroverzan, ali zamislite kada bi oni kod sebe imali pištolje... mogli bi da odgovore na eventualnu agresiju - rekao je Tramp, koji je porodice i prijatelje žrtava primio u Beloj kući, a zatim dodao da bi i neki marinci mogli da budu deo projekta obuke nastavnika i učitelja kako da odgovore izazovima.

Očajni otac ubijene Medou Polak vikao: Besan sam! Više nikad neću videti ćerku! Nje nema ovde! Eno je na groblju!

Roditelji žrtava nisu skrivali bes, pa je tako Endru Polak, otac ubijene Medou, uputio Trampu oštre reči.

- Besan sam! Više nikad neću videti ćerku, da li ste svesni toga?! Nje nema ovde! Eno je na groblju! Tamo ću je odsad viđati. Rešite bezbednost u školama, pa se bavite čime hoćete - ponavljao je besno Polok, a kasnije su se na Trampa ustremili i mediji koji su primetili da je on sve vreme tokom sastanka u svojoj rezidenciji u rukama držao papirić s podsetnikom šta da pita svoje goste, uz napomenu "da bude saosećajan".

To je otkriveno jer je na papiru pisalo da ljudima ponavlja: "Čujem vas i razumem kako vam je", što su mediji dočekali na nož.

Skandal Tramp u rukama držao podsetnik šta da pita ucveljene ljude, a sebi stavio i napomenu da pokaže da saoseća s njima

- On kao da je čovek bez emocija i ne zna da se nosi na pravi način sa gorućim problemom - naveli su oni.

Inače, Trampov predlog o naoružavanju svakog petog nastavnika smatra se veoma kontroverznim, pa i opasnim jer bi u tom slučaju broj ljudi koji legalno nosi oružje u Americi iznosio 640.000, što je više od broja američkih vojnika u aktivnoj službi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading