SAKAŠVILI DEPORTOVAN U POLJSKU, JER JE IZ NJE DOŠAO

Autor: Tanjug

Svet

12.02.2018

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina deportovala je bivšeg gruzijskog predsednika i ukrajinskog opozicionog lidera Mihaila Sakašvilija u Poljsku, zato što je iz te zemlje ušao u Ukrajinu, rekao je portparol ukrajinske granične službe Oleg Slobođan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vraćen u Poljsku: Mihail Sakašvili

- Ova osoba je na teritoriji Ukrajine boravila ilegalno i zbog toga je, u skladu sa svim pravim procedurama, vraćena u zemlju iz koje je došla - naveo je Slobođan u postu na Fejsbuku, prenosi Rojters.

Sakašvili, koji je i lider ukrajinskog Pokreta novih snaga, priveden je ranije danas dok je bio u jednom restoranu u Kijevu. 

Rojters podseća da je Sakašvilijev advokat prošle nedelje upozorio da bi njegov klijent mogao da se suoči sa deportacijom ili ekstradicijom Gruziji.

I ukrajinski mediji prenose da je Sakašvili uhapšen na zahtev imigracionih vlasti, a pošto mu je Apelacioni sud odbio zahtev da ne bude izručen Gruziji.


Gruzijske vlasti ga, između ostalog, terete za zloupotrebu službenog položaja.

Sakašvili je 2015. godine dobio državljanstvo Ukrajine i imenovan je za guvernera regiona Odesa, ali mu je ono prošle godine oduzeto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading