LAVROV OTKRIO TAJNE EVROPE: Uticajne zemlje EU protive se isporuci oružja Ukrajini, ALI TIHO

Autor: Tanjug

Svet

11.02.2018

23:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Određeni broj uticajnih evropskih zemalja je protiv isporuka oružja SAD Ukrajini i suprotstavljaju se takvim isporukama, ali tiho i ne u javnosti, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug
Sergej Lavrov

- Evropa ne ćuti, već se tiho i skriveno protivi. Prema našim podacima, u razgovorima sa SAD oni izražavaju neslaganje u odgovoru na hitne zahteve Vašingtona da se Evropa pridruži ovim isporukama - rekao je Lavrov u intervjuu za televiziju "Rusija 1", prenosi Tas.

Prema njegovim rečima, SAD sada pokušavaju da u te svoje planove uvuku i države poznate po svom rusofobičnom raspoloženju - baltičke zemlje i Poljska.

- Imamo podatke da velike, uticajne evropske države odlično shvataju opasnost od takvih dejstava i pokušavaju da urazume svoje susede, jer su Amerikanci zajedno sa Kanađanima vecć počeli da se angažuju na ovim isporukama. I to je žalosno - rekao je Lavrov.

Kijev godinama traži od SAD isporuke novih tipova oružja, pre svega protivtenkovskog naoružanja, a u decembru prošle godine portparolka Stejt departmenta Heder nauert kazala je da je Vašington odlučio da obezbedi Ukrajini "poboljšane obrambene sposobnosti "kao deo napora da se u toj zemlji obezbedi dugoročni obrambeni kapacitet, odbrani njen suverenitet i teritorijalni integritet".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading