Džoint nije problem, ima većih muka u Nemačkoj

Autor:

Svet

09.02.2018

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Udruženja nemačkih kriminalističkih službenika Andre Šulc zalaže se za legalizaciju kanabisa i ističe da na ulici, i pored svih zakona, nikada nije bio problem nabaviti džoint.

Foto: pixabay.com

- Zabrana kanabisa je neefikasna i besmislena. Ona koristi samo kriminalcima, pa bi bilo bolje da se državne službe bave važnijim zadacima - smatra Šulc.

On napominje da u ljudskoj istoriji nije bilo društva bez nekog opojnog sredstva i to se mora prihvatiti.

Zato se Sindikat policijskih službenika zalaže da parlament prestane da kriminalizuje kanabis, jer je u Nemačkoj i posedovanje minimalne količine krivično delo.

Prošle godine, dozvoljeno je korišćenje preparata kanabisa u medicinske svrhe.

Tri najveće nemačke kompanije za zdravstveno osiguranje "TTK", "Barmer" i "AOK" u proteklih deset meseci primili su više od 13.000 zahteva za preuzimanje troškova terapije sa preparatima kanabisa, što je mnogo više nego što se očekivalo.

Pre legalizacije, u Nemačkoj je samo hiljadu osoba imalo posebnu dozvolu za konzumaciju kanabisa, navodi "Dojče vele".

Prema anketi agencije za istraživanje javnog mnjenja "Forsa", legalizaciji kanabisa najviše se protive žene (70 odsto), zatim stariji od 60 godina (72 odsto), pa članovi demohrišćanske i socijaldemokratske stranke - (po 72 odsto).

Najviše zagovornika legalizacije je među osobama mlađim od 30 godina, i to 43 odsto, članovima stranke levice 55 odsto, partije zelenih 46 odsto, te Alternative za Nemačku 41 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading