NETANIJAHU KAO ORBAN: Kriv mu Soroš

Autor: Tanjug

Svet

04.02.2018

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da milijarder Džordž Soroš stoji iza kampanje protiv izraelskog plana o deportaciji hiljada afričkih migranata.

RepublikaFoto: youtube.com/IsraeliPM
Benjamin Netanijahu

Netanijahu je na sednici vlade rekao da "Soroš takođe finansira protest", kao i da je "(bivši predsednik SAD Barak) Obama proterao dva miliona infiltratora i oni nisu rekli ništa".

Izraelski premijer je tako odgovorio na komentar ministra iz svoje konzervativne partije Likud Ofira Akunisa koji je rekao da ekstremni levičari protestuju protiv proterivanja, a da ih finansiraju evropske zemlje. 


Soroš je odbacio Netanijahuove tvrdnje. 

- Suprotno pogrešnoj tvrdnji izraelskog premijera Benjamina Netanijahua Džordž Soros ne finansira nijedan protest protiv plana Izraela da deportuje hiljade Afrikanaca koji traže azil - rekao je Sorošev portparol. 

Dodao je da Soroš čvrsto veruje da nije u skladu sa Konvencijom o izbeglicama iz 1951. godine i međunarodnim pravom silom poslati one koji traže azil natrag u zemlje gde bi mogli biti progonjeni ili ubijeni. 


Izraelski mediji podsećaju da je premijer Mađarske Viktor Orban vodio kampanju protiv Soroša, optužujući ga da koristi "svoje bogatstvo, moć i uticaj i mrežu nevladinih organizacija da naseli milione migranata u Mađarsku i Evropsku uniju". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading