ŠOK U SAD: Treći čovek Stejt departmenta podneo ostavku

Autor: Tanjug

Svet

01.02.2018

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći po rangu diplomata u Stejt departmentu, podsekretar za politička pitanja Tomas Šenon, saopštio je danas da podnosi ostavku posle gotovo 35 godina službe, čime se pridružio nizu kolega koji su se odlučili na taj potez posle dolaska na vlast predsednika Donalda Trampa.

RepublikaFoto: youtube.com/ U.S. Department of State
Podneo ostavku iz ličnih razloga: Tomas Šenon

- Moja odluka je lične prirode, donesena zbog želje da vreme provedem s porodicom, razmotrim svoj život i postavim novi smer - naveo je Šenon u saopštenju.

Državni sekretar Reks Tilerson rekao je agenciji AP da je tražio od Šenona da ne podnosi ostavku, a kasnije je u saopštenju priznao da će njegov odlazak biti gubitak.

- Trideset pet godina iskustva nije nešto što možete da nadoknadite preko noći - istakao je Tilerson i pozdravio Šenonovo "enciklopedijsko poznavanje američke diplomatije".

Uprkos Tilersonovim pohvalama, Šenonov odlazak će verovatno obnoviti kritike da Tramp i Tilerson uništavaju diplomatsku službu, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo medu diplomatama i službenicima Stejt departmenta, prenosi Glas Amerike.


Podsekretar za javnu diplomatiju Stiven Goldstin demantovao je da je Šenonova ostavka povezana sa nezadovoljstvom zbog budžetskih rezova i reorganizacije u Stejt departmentu, u kojem još nije popunjeno 13 mesta za pomoćnike sekretara i podsekretare, kao i desetine ambasadorskih položaja.

Tomas Šenon je veoma cenjen u americkoj diplomatskoj zajednici, a služio je za vreme mandata šest predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading