DIREKTOR CIA ŠOKIRA: Pa šta ako se i srećemo sa Rusima koji su pod sankcijama?!

Autor: Tanjug

Svet

01.02.2018

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Majk Pompeo stao je u odbranu prakse sastajanja sa šefovima ruskih obaveštajnih službi, nakon što je objavljeno da su se najviši obaveštajni zvaničnici SAD prošle nedelje sreli sa šefom ruske Spoljne obaveštajne službe Sergejem Nariškinom.

RepublikaFoto: youtube.com/American Enterprise Institute
Ne vidi ništa sporno u razgovoru sa Rusima: Majk Pompeo

Nariškin je prošle nedelje razgovarao u SAD sa direktorom američke Nacionalne obaveštajne službe Denom Koutsom i drugim američkim zvaničnicima, prenosi Rojters pozivajući se na dva izvora iz SAD. 

- Periodično se srećemo sa našim ruskim obaveštajnim kolegama iz istog razloga kao i naši prethodnici - da očuvamo bezbednost Amerikanaca - rekao je Pompeo u pismu upućenom demokratskom lideru Senata SAD Čaku Šumeru. 

On smatra da nema ničeg neprikladnog u takvim sastancima. 

- Pokrivamo veoma teške predmete u kojima se američki i ruski interesi ne poklapaju. Mi snažno branimo Ameriku na tim susretima i ne uzdržavamo se i nikada nećemo - rekao je Pompeo. 

Nariškin je pod američkim sankcijama od 2014. godine, koje su SAD uvele nakon što je Rusija pripojila Krim. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading