(VIDEO) BIO JE NAJDEBLJI DEČAK NA SVETU - a onda mu se život preokrenuo!

Autor: telegraf.rs, Republika

Svet

27.01.2018

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arja Permana (12) je nekada imao čak 200 kg. Nije bio u mogućnosti da šeta, da se igra i da sedi bez nečije pomoći. Bio je toliko veliki da mu ni odeća nije lepo pristajala. Pošto nije bio u stanju da se kreće, provodio bi dane igrajući se na telefonu, a ponekad i sedeći i pored bazena kako bi se rashladio.

RepublikaFoto: youtube.com/Cumicumi
Bio je najdeblji klinac na svetu

Nakon što je rođen sa 3,17 kg, Arja je jeo pet puta dnevno, a često bi pojeo koliko i dve odrasle osobe.

Međutim, ovaj dečak iz Indonezije je uspeo da preokrene svoj život. Išao je na hiruršku operaciju smanjenja želudca, pa je uspeo da smanji svoju težinu na 121 kg. Sada može normalno da hoda, da igra fudbal i badminton.

Njegovi roditelji Rojakah i Ade su pokušali da učine sve kako bi pomogli svom sinu. Čak su ga i odveli kod lekara u svom selu, ali on nije video ništa alarmantno u čitavoj situaciji.

- Bio je stalno gladan i jeo je ogromnu količinu hrane. Ponekad bi jeo čak pet puta dnevno, uvek je bio umoran, žalio se na disanje, samo i jeo i spavao. Najviše vas boli to kada vam dete pati - rekla je Rojakah.

- Nijedna majka ne želi da prestane da hrani svoju decu, ali ja sam bila bespomoćna. Nisam imala novac da ga odvedem kod doktora, a svu našu ušteđevinu smo dali na to da pokušamo da ga nahranimo - rekla je ona.

Nakon operacije koju je imao u aprilu prošle godine, uspeo je da skine čak 19 kg za samo tri nedelje, prenosi ladbible.com.

- Zaista sam srećna što zbog zdravlja svog sina. Ne mogu rečima da iskažem koliko sam srećna. On je uvek bio odličan učenik, a onda je morao da napusti školu jer više nije mogao da hoda. Nadam se da će uskoro moći da vodi normalan život kao i sva druga deca - rekla je Rojakah.

Ade je objasnio: "Nakon operacije on ne može mnogo da jede. Sme da pojede samo četiri kašike pinča i da pije dijetalno mleko. Ako pojede više od toga, odmah se ispovraća".

- Nije mu dozvoljeno da jede šećer i ugljene hidradte. Veoma smo srećni što je energičan i što može da igra fudbal i badminton. On šeta i trči dva kilometara svakog dana, a verovatno će morati da ide na još jednu operaciju - rekao je otac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading