TRAMP IPAK PUTUJE U DAVOS

Autor: Tanjug

Svet

22.01.2018

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bela kuća saopštila je danas da američki predsednik Donald Tramp ipak planira da putuje u Davos na Svetski ekonomski forum, dok je pre samo nekoliko sati njegov odlazak na taj godišnji skup bio neizvestan zbog finansijske blokade federalne vlade SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Davose, eve me: Donald Tramp

Portparolka Bele kuće Sara Sanders izjavila je danas da će, "ako sve bude išlo kao što se očekuje" sa finansijskom deblokadom federalne vlade SAD, američka delegacija u utorak otputovati na Svetski ekonomski forum u Davos, a da će predsednik Tramp tamo otići kasnije ove sedmice, prenosi AP.

Bela kuća je saopštila i da očekuje da će Tramp večeras potpisati predlog zakona kojim će se okončati finansijska blokada vlade, navodi Rojters.

Prema prvobitnom planu, delegacija članova Trampovog kabineta trebalo je da u Davos otputuje već danas, ali je njen odlazak odložen zbog delimične finansijske blokade vlade koja je počela između petka i subote, nakon što demokrate i republikanci nisu uspeli da se dogovore u vezi sa rebalansom budžeta, pošto su ostali podeljeni u pogledu imigracije i pogranične bezbednosti.


Međutim, demokrate u Senatu danas su odustale od svojih prigovora na predlog zakona o privremenom finansiranju, te su lideri američkog Senata postigli dogovor o nastavku finansiranja vlade, a mera je usvojena sa 81 glasova "za" i 18 glasova "protiv". 

Pre nego što zakon o privremenom finansiranju vlade do 8. februara stupi na snagu, potrebno je da ga donese i Predstavnički dom i potpiše predsednik Tramp, što će se, kako se očekuje, ubrzo dogoditi, navodi američka agencija.

Tram planira da na završnom skupu globalne političke i poslovne elite u švajcarskom zimskom centru uputi svoju poruku "Amerika na prvom mestu", navodi američka agencija, uz napomenu da Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, koji se ove godine održava od 23. do 26. januara, retko prisustvuju aktuelni predsednici. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading