NEVIĐENI BOLESNICI: Roditelji okovali 13 dece lancima i izgladnjivali ih!

Autor: Republika

Svet

16.01.2018

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u američkoj saveznoj državi Kaliforniji spasila je u nedelju iz smrdljive i prljave sobe u porodičnoj kući u Perisu, gradiću 113 kilometara istočno od Los Anđelesa, čak trinaestoro braće i sestara, koje su tamo okovali u lance njihovi roditelji.

RepublikaFoto: facebook.com/David-Louise Turpin
Zli roditelji sa decom koju su mučili

Sve žrtve bile su teško izgladnele i vezane lancima za krevete, a starosti su od samo dve do 29 godina.

Njihov otac Dejvid Alen Turpin (57) i majka Luiz Ana Turpin (49) su uhapšeni i u četvrtak bi trebalo da se pojave na sudu kako bi im pročitali optužnicu koja ih u 19 tačaka tereti za torturu i ugrožavanje dece. Već im je određena kaucija u iznosu od devet miliona dolara koje moraju uplatiti ako žele da se brane sa slobode.

Kako je u ponedeljak saopštila policija okruga Riversajd, braća i sestre su pronađeni nakon što je jedna 17-godišnja devojka uspela da se oslobodi okova i alarmirala hitne službe mobilnim telefonom koji je pronašla u kući.

- Policijski službenici su nakon dojave pronašli 12 osoba za koje su mislili da su sve maloletnici, ali su ostali u šoku kada su shvatili da ih je sedmoro punoletno - objavila je policija.

Deca bila bolesno mršava

Svi su, naime, bili toliko izgladneli i mršavi da nije bilo moguće razaznati koliko bi mogli biti stari. Isto važi i za 17-godišnjakinju koja je alarmirala službe, za koju su po dolasku u kuću policajci po telesnoj konstituciji bili uvereni da je reč o 10-godišnjakinji.

Nakon što su spaseni, svi su hospitalizovani, a kada ih puste o njima će brigu privremeno preuzeti socijalne službe.

 

 

Policija nije objavila moguće motive koji su nagnali roditelje da zatoče svoje potomstvo, a nije poznato ni koliko su dugo proveli u lancima.

- Roditelji policijskim službenicima nisu dali logično objašnjenje za takvo ponašanje prema vlastitoj deci, stoji u policijskom saopštenju.

Komšije u šoku

Komšije nisu bile preterano pričljive o porodici Turpin. Neki s kojima su novinari agencije Rojters stupili u kontakt kažu da je kvart u kojem žive pun novogradnji i da Turpinove nisu stigli da upoznaju, ali da nisu primetili ništa neobično. Istovremeno, svi redom kažu da su zaprepašćeni vešću iz svog komšiluka. Jedan od njih, koji ih je navodno znao 'iz viđenja', kaže da pojma nije imao da bračni par Turpin uopšte ima decu.

Prema informacijama lokalnih medija, Turpinovi su se u Peris doselili pre dve godine, a Dejvid je na adresi kuće registrovao privatnu školu koju je pohađalo šestoro dece, pretpostavlja se njegove sopstvene. Ni Dejvid ni njegova supruga dosad nisu bili u policijskim evidencijama.

Bankrotirali pre nekoliko godina

New York Times javlja da su Dejvid, po zanimanju inženjer i Luiz, domaćica, pre nekoliko godina proglasili bankrot, a advokat koji ih je u tom postupku zastupao kaže da su se činili kao pristojna porodica. Navodi da su često oduševljeno govorili o svojoj deci, koju doduše nikada nisu dovodili u njegovu kancelariju.

Na njihovoj Facebook stranici vidljiv je niz fotografija naizgled srećne porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading