AUSTRIJSKI KANCELAR IMA SRPSKE KORENE

Autor: Tanjug

Svet

15.01.2018

23:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc s majčine strane je poreklom iz Temerina, tvrdi "Zontagsblat", magazin nemačke govorne manjine u Mađarskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/O. Toskić
Srbin poreklom: Sebastijan Kurc

List navodi da je baba Sebastijana Kurca Magdalena Miler bila pripadnica manjine Dunavske Švabe i rođena je u tom mestu u južnoj Bačkoj.

Prema pisanju tog lista, naime, baba Sebastijana Kurca, koja je u Temerinu rođena 1928, morala je početkom oktobra 1944. da napusti svoju domovinu sa roditeljima Mihaelom i Katarinom Miler. 


Porodica se iz Temerina naselila u austrijsko mesto Zogelsdorf u Donjoj Austriji, gde se Magdalena udala za poljoprivrednika Alojza Delera. 

Iz tog braka rođena je Elizabet, majka najmlađeg šefa vlade u svetu. 


Tereza se, kako ukazuje list, udala za inženjera Jozefa Kurca, oca kancelara Kurca. 

Sebastijan Kurc je rođen u Beču ali je često provodio vreme kod babe Magdalene, koja mu je, kako navodi ovaj list, pripremala kulinarske specijaltete Dunavskih Švaba. 

Inače, tokom nedavne predizborne kampanje Kurc je često govorio o svom detinjstvu na selu u Zogelsdorfu, čiji stanovnici se često prisećaju mladog političara iz dečačkih dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading