GORI ATINA: Protesti, policija, suzavac...

Autor: Tanjug

Svet

15.01.2018

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka policija ispalila je danas suzavac na demonstrante ispred parlamenta u Atini, nakon što su poslanici glasali o novom setu mera koje su međunarodni poverioci Grčke propisali u zamenu za nove kredite.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Grčka policija koristila suzavac protiv demonstranata

Više od 10.000 ljudi okupilo se ispred parlamenta, a grupa demonstranata je bacala Molotovljeve koktele i kamenice na kordon policije ispred parlamenta, na šta je policija odgovorila suzavcem, prenosi Rojters.

ANA navodi da je najveći grčki sindikat privatnog sektora GSEE danas održao skup ispred parlamenta u znak protesta protiv nacrta zakona kojim se stavljaju na snagu ranije mere koje su bile nužne da bi se zaključila revizija trećeg kreditnog aranžmana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne mire se sa politikom vlade: Učesnici protesta

GSEE je saopštio da se protivi novim zakonima koji ograničavaju pravo na štrajk, a generalni sekretar tog sindikata Nikos Kijucukis rekao je grčkoj agenciji da od vlade traže da ukine odredbe vezane za štrajkove.

Ovom sindikatu su se pridružile levičarske partije Narodno jedinstvo i Andarsja.

ANA navodi i da je drugi radnički sindikat, PAME, počeo odvojeni skup na Trgu Omonija i da su demonstranti krenuli ka Trgu Sintagma, uzvikujući slogane kao što je "Ne dirajte štrajkove" i "Nećete nam dirati sindikate".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading