DOGOVOR ŠULCA I MERKELOVE MENJA EVROPU: EU dobija svog ministra finansija

Autor: Tanjug

Svet

12.01.2018

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider nemačkih socijaldemokrata Martin Šulc izjavio je danas da očekuje da Evropska unija ima ministra finansija koji će biti zadužen za finansijska pitanja u Uniji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Našli zajednički jezik: Angela Merkel i Martin Šulc

On je to rekao za nemačku televiziju ZDF nekoliko sati pošto su SPD i konzervativci kancelarke Angele Merkel usaglasili dokument o formiranju koalicione vlade.

- Dokument predstavlja prekretnicu za evropsku politiku - rekao je Šulc misleći na obećanje stranaka da će blisko sarađivati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o njegovom predlogu ambiciozne reforme EU".

- Postojaće evropski ministar finansija - rekao je Šulc.

Dokument, koji je usaglašen nakon više od 24 časa pregovaranja, sastoji se od 28 strana, a omogućiće da se narednih nedelja pregovara o svim detaljima koalicionog sporazuma, prenosi Rojters.

Britanska agencija, pozivajući se na stranačke izvore, navodi da se time jačaju perspektive za formiranje vlade koju bi ponovo činili konzervativci i socijaldemokrate, čime bi se okončala politička neizvesnost u Nemačkoj, koja traje još od izbora održanih 24. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading