Rusku bazu u Siriji napali RUČNO PRAVLJENI DRONOVI!

Autor: blic.rs, Republika

Svet

11.01.2018

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći 5. januara i rano ujutru narednog dana, ruske snage u Siriji su bile pod napadom "masovne primene bespilotnih letelica", saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

RepublikaFoto: facebook.com/Ministry of Defence of the Russian Federation
Ručno pravljeni dronovi sa eksplozivom

Prema izveštajima, 13 malih bespilotnih letelica napalo je ruske snage u bazi Hmejmim, ali nijedna nije učinila značajnu štetu. Dronovi su bili opremljeni eksplozivom, piše "Independent".

Sedam je uništeno protivvazdušnom odbranom, a ostale su srušene pomoću elektronskih kontramera za onesposobljavanje ili preuzimanje kontrole nad bespilotnim letelicama.

Snimljeni dronovi su grubo napravljeni, najverovatnije u kućnoj varijanti, sa delovima od drveta i folije i motorom na tečno gorivo. Pod njihovim krilima, dronovi su nosili nekoliko ručno napravljenih bombi opremljenim 3D-štampanim plastičnim pločama.

Rusko ministarstvo odbrane nije zvanično saopštilo ko stoji iza ovih napada, ali da sumnjaju na "teroriste" koji se bore protiv režima sirijskog predsednika Bašara al Asada. Kako su rekli ovo je prvi put da su "teroristi izveli vazdušni napad pomoću GPS sistema".

Tokom nedavnog napada bespilotnih letelica na ruske vojne baze u Siriji, zapažen je američki špijunski avion "Posejdon", prethodno su naveli izvori iz Moskve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading