PUTIN SRBIMA NAJBOLJI, A NAJVIŠE VOLE I ĐINPINGA: Medijum galup objavio ko su najpopularniji lideri

Autor:

Svet

09.01.2018

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin najpopularniji je moćnik u Srbiji, pokazala je međunarodna studija "Kraj godine, svetski lideri" poznatog centra Medijum galup.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin i Si Đinping su omiljeni Srbima

Učesnicima istraživanja koje je sprovedeno u celom svetu bilo je ponuđeno da rangiraju 12 imena, a indeks je izračunat tako što su od pozitivnog oduzeta negativna mišljenja.

Tako povoljan stav o Putinu u našoj zemlji ima 81 odsto ispitanika, dok je odmah za njim najviše poena prikupio predsednik Kine Si Đinping sa 61 procentom glasova. Putin je još najpopularniji u Vijetnamu, zatim u Kazahstanu, Jermeniji, Rusiji, dok je najlošije prošao u Poljskoj.

Đinping je osvojio prvo mesto u Japanu, a dobro je prošao i u Moldaviji, Kazahstanu i Albaniji.

Studija je pokazala da je u Srbiji na trećem mestu nemačka kancelarka Angela Merkel sa 38 odsto podrške, a u prvih pet se nalaze i američki i francuski predsednici Donald Tramp i Emanuel Makron sa osvojenih 33 procenta glasova.

Inače, 53.769 ispitanika odgovaralo je na pitanje da li imaju veoma povoljno, uglavnom povoljno, uglavnom nepovoljno ili veoma nepovoljno mišljenje o svetskim liderima, a zanimljivo je da je Tramp u srpskom narodu prikupio dosta "nepovoljnog mišljenja".

Na dnu liste svetskih lidera po popularnosti kako u Srbiji, tako i šire našao se lider Irana Hasan Rohani, dok je šef Ankare Redžep Tajip Erdogan popularniji u svetu (deveto mesto) nego u našoj državi, gde se nalazi na pretposlednjem, 11. mestu.

 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading