ČEŠLJANJE ZLOČINACA: Klintonovi idu na robiju, DOŠLE IM GLAVE TADIĆEVE PARE?!

Autor:

Svet

06.01.2018

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američko ministarstvo pravde i FBI zvanično su pokrenuli istragu o brojnim aferama, malverzacijama i sumnjivim poslovima koji se vezuju za "Klinton fondaciju", i to u vreme kada je Hilari (70) u administraciji Baraka Obame bila državna sekretarka SAD.

RepublikaFoto: youtube.com/ABC15 Arizona
Muljatori: Hilari i Bil Klinton

Kao epilog toga moglo bi da se dogodi da ona sa suprugom Bilom (71), nekadašnjim prvim čovekom Amerike i zagovornikom krvave agresije na Jugoslaviju 1999, završi iza rešetaka.

Interesantno je da bi zbog optužbi za korupciju i sumnjive transakcije novca pristiglog na račun fondacije glave mogle da im dođu i pare nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Politička korist: Tadić se sreo sa Obamom 2009. i 2010, ali je hteo i 2012.

On je, podsetimo, pod sumnjivim okolnostima pred kraj mandata 2012. upravo "Klinton fondaciji" uplatio čak dva miliona dolara, kako bi mu zauzvrat bilo omogućeno da se sretne sa tadašnjim šefom Bele kuće Obamom.

- Hilari je za dva miliona dolara ubedila Obamu da se vidi s Tadićem u Beloj kući, i to pred kraj Tadićevog mandata. Dogovor je, međutim, veoma brzo propao. Obama je imao uslov da se istog tog dana sretne i sa svojim albanskim prijateljem Hašimom Tačijem, koji je u to vreme bio premijer. Tadić za to nije hteo ni da čuje - rekao je ranije za Srpski telegraf izvor upućen u detalje plaćenog susreta.

Od silovanja do pranja para
- Bil Klinton je optužen sredinom novembra da je 2001. silovao četiri tinejdžerke (ranije su ga za seksualno maltretiranje, u vreme dok je bio na čelu SAD, optužile takođe četiri žene, kojima je dao ogroman novac da povuku tužbe)
- prvi veliki skandal koji se vezuju za bračni par Klinton dogodio se 1993, kada je otpušteno sedam zaposlenih iz Službe za organizovanje putovanja Bele kuće, a posao je umesto njih dobila turistička agencija iz Litl Roka u Arkanzasu, bliska Bilu
- Hilari je kao državna sekretarka SAD 2012. bila odgovorna za nesprečavanje terorističkog napada na konzulat SAD u libijskom Bengaziju, ali je zataškala aferu

- nakon što je ona napustila administraciju Baraka Obame počela je kupovina nekretnina u Nigeriji od firme čija je matična kompanija u vlasništvu jednog od glavnih donatora fondacije

- krađa dece preko fondacije - ništa nije učinila na navode da je humanitarka Lora Silsbi htela da pokrade 33 mališana iz zemljotresom razorenog Haitija

Kako je navedeno, sastanak 2012. se nikada nije dogodio, ali su Klintonovi zadržali Tadićev novac.

To je samo jedna od sumnjivih transakcija koje se vezuju za "Klinton fondaciju", a koja je sada pod istragom Ministarstva pravde SAD. Nju su prvobitno pokrenuli agenti FBI iz grada Litl Rok u Arkanzasu, gde je fondacija osnovana, a zasad su intervjuisali najmanje dva svedoka upućena u sumnjiva poslovanja Klintonovih.

Portparol Klintonovih: Istragu je orkestrirao Tramp, koji skreće pažnju javnosti sa svojih prevara

Na takav razvoj situacije odmah je reagovao Nik Meril, Bilov i Hilarin portparol, koji je za napad na njegove šefove optužio aktuelnog lidera Amerike Donalda Trampa.

- Tramp skreće pažnju javnosti sa svojih sumnjivih poteza i tako zbunjuje pravdu - naglasio je Meril.

Inače, to nije prvi put da se pokreće istraga o sumnjivim aktivnostima Klintonovih, ali se sad prvi put u akciju uključilo i Ministarstvo pravde, na čijem čelu je Džef Sešons.

Šta se tačno ispituje
- da li su Klintonovi obećali ili pružali bilo kakve političke usluge moćnicima u zamenu za donacije fondaciji
- da li su donatori obećavali da će izvršiti donacije jer im je garantovana pomoć američke vlade (Hilari je bila državna sekretarka u vreme najsumnjivijih poslovanja)
- da li su neka sredstva, koja su oslobođenja plaćanja poreza, iskorišćena u lične ili političke svrhe
- da li je fondacija ispunjavala poreske obaveze u skladu sa zakonom

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading