ČEKANJE I PO 18 SATI: Alarmantno u Britaniji, jer su bolnice KAO U ZEMLJAMA TREĆEG SVETA

Autor: b92.net

Svet

04.01.2018

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Ričard Favset izvinio se na društvenim mrežama zbog trenutne gužve u bolnicama u Engleskoj i uporedio stanje sa "zemljama trećeg sveta".

RepublikaFoto: twitter.com/9Gem
Neočekivana epidemija gripa zahvatila Britaniju!

Skoro 21 bolnica u Engleskoj oglasila je "uzbunu" na društvenim mrežama zbog gužve i manjka ljudi koji su doživeli tokom novogodišnje noći. Pacijente su morali da šalju kućama, a u bolnici su zadržavali samo one kojima je život bio ugrožen. Neki su čekali i po 12 sati da budu primljeni kod lekara, a jedan pacijent se čak požalio na mrežama da je 18 sati čekao na bolnički krevet. 

- Lično vam se izvinjavam zbog uslova koji odgovaraju zemljama trećeg sveta. Jako sam tužan kada vidim toliko bolesnih i starih pacijenata kako satima čekaju da budu primljeni kod lekara - napisao je dr Favset. 

Medicinski direktor NHS (Nacionalne službe zdravlja) ser Brus Keog otkazao je 50 hiljada rutinskih operacija do februara, a bolnice doživljavaju najveću krizu u poslednjih 30 godina zbog neočekivane epidemije gripa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading