NAŠOJ PLANETI U 2018. GODINI PRETI ŠEST KATASTROFA!

Autor: Republika

Svet

31.12.2017

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok u svetu pojedini vulkani pokazuju znake smirivanja, drugi bi u narednoj godini mogli da imaju erupcije, zbog čega ih stručnjaci pažljivo posmatraju, piše "Dejli mejl".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Navodi se da se vulkanske aktivnosti koje najviše okupljaju pažnju naučnika odvijaju duž Vetrenog pojasa Pacifika - područja u Tihom okeanu koja predstavlja mesto spajanja nekoliko tektonskih ploča.

Britanski list navodi i nekoliko vulkana na kontinentalnom delu Zemlje, poput Ol Doinjo Lengaj u Tanzaniji, zatim ostrvskih poput Havaja, kao i podvodnih, poput onih u blizini ostrva Tonga-Kermadek u jugozapadnom Pacifiku, prenosi B92.net.

"Dejli mejl" je naveo da su šest vulkana koji bi mogli da imaju erupcije u narednoj godini Kirisima u Japanu, Merapi u Indoneziji, Orefajokutl na Islandu, Popokatepetl u Meksiku, Viljarika u Čileu i Kilauea u SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading