U IRANU BUKNULE NAJVEĆE DEMONSTRACIJE OD 2009!

Autor: Tanjug

Svet

29.12.2017

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nekoliko gradova širom Irana danas su demonstranti uzvikivali slogane protiv vlade u protestima koji su se, prema izveštajima iranskih medija, pretvorili u najveći talas demonstracija od 2009. godine.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Policija je rasturila demonstracije u zapadnom gradu Kermanšas dok su se protesti širili ka Teheranu i nekoliko drugih gradova, dan nakon protesta na severoistoku, prenosi Rojters navode novinske agencije Fars.

Kako britanska agencija navodi, izbijanje nemira odražava sve veće nezadovoljstvo zbog povećanja cena i navodne korupcije, kao i zabrinutost zbog umešanosti države u regionalne sukobe kao što su oni u Siriji i Iraku.

Neimenovani zvaničnik je rekao da je nekoliko demonstranata u Teheranu uhapšeno a slika koja se pojavila na društvenim mrežama prikazuje prisustvo teško naoružanih policijskih snaga u iranskoj prestonici i drugim gradovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading