Deo sveta proslavio rođenje Isusa, a evo šta je šef Bele kuće poručio naciji!

Autor:

Svet

25.12.2017

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanci ponovo zahvaljujući meni mogu da kažu: "Srećan Božić", pa sam zato ponosan što sam predvodio borbu protiv napada na najlepšu frazu našeg praznovanja, poručio je lider SAD Donald Tramp dočekavši prvi najradosniji hrišćanski praznik kao američki predsednik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp i Melanija razgovarali sa mališanima iz cele zemlje i otkrivali im gde živi Deda Mraz

Naime, on je odgovorio na kritike liberala da se Crkva previše meša u poslove države, pa je tako poručio i da za vreme njegovog mandata ljudi neće morati da koriste samo frazu "Srećni praznici" da bi izbegli uplitanje religije u politiku. Upravo ta polemika, podsetimo, bila je tema žestokih sukoba religioznih i građanskih grupacija širom Amerike. 

Svoj stav republikanac je izneo na Badnji dan, koji je proveo sa suprugom Melanijom u vili Mar-a-Lago na Floridi. Na meniju porodične kuće našli su se ćurka, govedina, kukuruz, krem od kelja, mafini, pire krompir i ćureći sos, ali lider SAD nije samo uživao u tim đakonijama, već je pozdravio vojnike koji se bore u inostranstvu, igrao golf, tvitovao... Ipak, najlepši deo dana bio je njegov i Melanijin razgovor s dečicom koja tradicionalno telefonom zovu Severnoameričku vazdušno-kosmičku vojnu komandu (NORAD), pitaju gde se nalazi Deda Mraz, ali i iskazuju želje za božićne poklone.

RepublikaFoto: pixabay.com

Republikanac i Slovenka su iz svoje dnevne sobe odgovarali na pitanja mališana, pa je tako jednom dečaku iz Misisipija Tramp rekao da će "Deda Mraz prema njemu biti dobar", dok je Kaspera (5) iz Virdžinije upitao šta najviše želi ispod jelke.

- Hteo bih da dobijem građevinski materijal - rekao je dečak, kojem je šef Bele kuće, inače dugogodišnji građevinski investitor, otkrio da je oduvek imao identičnu želju.
Prva dama je za to vreme uveravala dečicu da je Božić Bata na putu i da će stići, ali tek kada oni zaspe.
Kad su završili sa svim obavezama, Melanija i Tramp su Božić dočekali u nedelju u ponoć na misi u istoj crkvi u kojoj su položili bračne zavete pre 12 godina.

Prva misa u razorenom Mosulu

U iračkom gradu Mosul održana je prva božićna misa za hrišćanske vernike koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru nakon trogodišnje terorističke opsade tog mesta. Tokom krvave vlasti ISIS katolici su nasilno preobraćani ili ubijani na najbrutalnije načine. Ta agonija se završila pre nešto više od 15 dana, kad je grad oslobođen. Ipak, iz predostrožnosti, vernike su tokom službe obezbeđivala oklopna vozila, dok su prozori bogomolja razorenih u bombardovanju bili prekriveni belim čaršavima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading