Sirijska vosjka preuzela kontrolu nad novom teritorijom!

Autor: Agencije, Republika

Svet

25.12.2017

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska koja se bori na strani sirijskog predsednika Bašara el Asada preuzela je kontrolu nad novim teritorijama južno od pristonice Damaska, u blizini Golanske visoravni u Izraelu, prenela je sirijska novinska agencija "Arab njuz".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vojska Sirije zauzima teritorije

Agencija javlja da je sirijska vojska sa svojim saveznicima preuzela kontrolu nad tri nova područja, koja su bila pod kontrolom militantne grupe "Tahrir el šam" povezane sa "Al kaidom" i da se trupe trenutno nalaze na oko 500 metara od svetilišta šeika Abdulaha.

Iz Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji saopšteno je da sirijska vojska pod opsadom drži selo Beit DŽin, kao i obližnja područja, nakon deset dana intenzivnih napada.

U saopštenju Opservatorije se navodi da su u toku pregovori o evakuaciji pobunjenika u sirijsku provinciju Idlib, prenosi AP.

Izrael je izrazio zabrinutost zbog akcija sirijske vojske i njenih saveznika koje podržava Iran u blizini izraelske granice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading