Udruženo lajanje ostataka stare administracije: KERBERI KLINTONOVIH SE OSTRVILI NA SRBIJU

Autor:

Svet

24.12.2017

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki zvaničnik Amerike Hojt Brajan Ji, kog smatraju čovekom Klintonove administracije, i američki stručnjak za Balkan Danijel Server, koji je savetovao režim Bila Klintona, u istom danu su upozorili Srbiju da povlači pogrešne korake približavajući se Rusiji i suprotstavljajući se Zapadu.

RepublikaFoto: Tanjug
Ne ostavljaju nas na miru: Daniel Server i Brajan Hojt Ji

Najpre je Hojt Ji, zamenik pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Aziju, posavetovao našu državu da se ogradi od Moskve.

On nije krio nezadovoljstvo time što se naša država u Ujedinjenim nacijama ogradila od ukrajinske rezolucije o Krimu i od predloga šefa Bele kuće Donalda Trampa da Jerusalim proglasi prestonicom Izraela.

Hojt Ji: Neki koraci koje je Srbija načinila podržavajući agresivne stavove Rusije nisu kompatibilni s politikom EU

- Neki koraci koje je Srbija načinila podržavajući destabilizacione, agresivne stavove Rusije nisu kompatibilni s politikom EU. Beograd treba da jasno stavi do znanja da je 100 odsto posvećen priključenju - istakao je Ji, ublaživši ton tvrdnjom da SAD ipak ne traže od naše zemlje da pokvari odnose sa Rusijom.

RepublikaFoto: youtube.com/ABC15 Arizona
I dalje žedni krvi: Bil i Hilari Klinton

- Ali, Moskva gaji viziju Balkana koja se jasno razlikuje od naše i evropske vizije - izjavio je Hojt Ji, nakon čega se oglasio i Server, ocenivši da uključivanje Rusije u dijalog Beograd i Prištine neće pomoći. Taj predlog je, podsetimo, razmatran prilikom susreta predsednika Aleksandra Vučića i šefa Kremlja Vladimira Putina, a kao odgovor na ideju da Vašington treba da posreduje u pregovorima.

Server: Budimo jasni, Srbija ima slobodu da izabere saveznike, ali zaista ne može da sedi na dve stolice

- Pitanje je da li je pametno da se Srbija osloni na Rusiju da potvrdi suverenitet Beograda nad Kosovom? Budimo jasni, Srbija je slobodna da izabere saveznike, ali ne može da sedi na dve stolice. Bolje bi bilo da se odluči za EU - podvukao je Server, dodajući da je taktika srpske strane da prolongira normalizaciju odnosa s Prištinom sve do ulaska u EU!(?)

- Ako Srbija stigne do završne faze pregovora sa Unijom bez normalizacije odnosa sa Kosovom, neće dobiti ništa zauzvrat. Normalizacija podrazumeva dva koraka - prijem Kosova u UN i razmenu diplomata na nivou ambasadora - zaključio je američki ekspert.

3 poteza naše države trn u oku Americi
Susret Putina i Vučića - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se prošle nedelje s ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Oni su razgovarali o jačanju bilateralnih odnosa, a naša država je još jednom garantovala da neće uvesti sankcije toj zemlji.
Glasanje o Krimu - Srbija se prošle srede na Generalnoj skupštini (GN) Ujedinjenih nacija usprotivila ukrajinskoj rezoluciji, u kojoj se Rusija poziva da ispuni 12 preporuka zbog navodnih kršenja prava na Krimu. Taj dokument su usvojile većina evropskih država i SAD.

Ustali protiv Trampa - Srpski predstavnici su na GS UN glasali za akt osporavanja Trampove odluke o priznanju Jerusalima za prestonicu Izraela

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
asid

24.12.2017 18:58

Lajavi krelci!