OPASNO UPOZORENJE KOMADANTA MARINACA SAD: Nadam se da grešim, ALI DOLAZI RAT!

Autor: informer.rs, Republika

Svet

22.12.2017

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant američkih marinaca u Norveškoj general Robert Neler upozorio je svoje potčinjene da u regionu za koji su zaduženi može doći do "velike tuče". Nadam se da grešim, ali dolazi rat. Zbog prisustva ovde, vi učestvujete u borbi. Političkoj i informacionoj, poručio je Neler.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako prenosi portal Military.com, Neler je svojim potčinjenim nagovestio da bi uskoro mogli da budu prekomandovani, a američko vojno prisustvo u tom delu Evrope prošireno

General Neler je precizirao da će se uskoro u fokusu naći pacifički region i Rusija.

- Zato ne zaboravite zbog čega ste ovde. Oni nas posmatraju. Kao što vi posmatrate njih, tako i oni posmatraju vas - rekao je general. 

Neler, koji trenutno pod svojom komandom ima 300 marinaca, naglasio je da bi taj broj ubrzo mogao da bude povećan na 3.000.

Amerikanci u Neorveškoj uvežbavaju ratovanje u teškim i složenim vremenskim uslovima.

Rusija je u novoj američkoj strategiji nacionalne bezbednosti označena kao "jedna od glavnih pretnji", a ostale su, podsetimo, Kina, Koreja, Iran i Bliski Istok.       

Američke jedinice stigle su u Norvešku u januaru 2017. Prvi put nakon Drugog svetskog rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading