KURC POLAŽE ZAKLETVU, ZAKAZANI PROTESTI

Autor: Tanjug

Svet

17.12.2017

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova austrijska vlada, koju čine Narodna partija (OVP) i Slobodarska stranka (FPO), a koju će voditi najmlađi kancelar u Austriji i svetu Sebastijan Kurc, položiće sutra zakletvu pred predsednikom Aleksanderom van der Belenom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Kurc

Najavljene su i brojne demonstracije protiv učešća desničarskih slobodaraca u novoj vladi, ali i delova programa nove vlasti.

Predsednik Austrije saopštio je da je završio razgovore, koje je najavio, sa ministrima iz nove vlade, koje nije poznavao i poručio da će svečanost polaganja zakletve biti održano po planu, sutra u 11.00 časova.

Zbog planiranih protesta je policija najavila uspostavljanje zone zabrane ulaska i zatvoriće od šest sati ujutro areal oko sedišta vlade i zdanja u kojem će biti položena zakletva, oko palate Hofburg.

Čak devet različitih protesta zakazano je u ponedeljak ujutro, sa početkom na različitim mestima u gradu, ali sa zajedničkom završnicom u centru Beča, na trgu Heldenplac nadomak zone u kojoj je zabranjen prilaz oko sedišta vlade i predsednika Austrije.

Policija će ovu zonu, kako je najavljeno obezbeđivati sa oko 1.500 policajaca, a poručuje da će svako ko pokuša da u nju prodre biti kažnjen sa do 360 evra ili do dve nedelje zatvora.

Očekuje se da će na protestima učestvovati više hiljada ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading