Uhapšen zbog prodaje delova za rakete S.Koreji

Autor: Tanjug

Svet

17.12.2017

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnokoreanac, rođen u Sidneju, uhapšen je pod optužbom da je radio kao ekonomski agent za Severnu Koreju u Australiji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Australijska savezna policija rekla je da je naturalizovani Australijanac Čan Han Čoi (59) koristio šifrovanu komunikaciju

On je optužen i da je posredovao u prodaji delova koje se koriste za pravljenje balističkih raketa, vrednih desetine miliona dolara.

Australijska savezna policija rekla je da je naturalizovani Australijanac Čan Han Čoi (59) koristio šifrovanu komunikaciju kako bi posredovao u prodaji, a to što je radio u suprotnosti je sa sankcijama Ujedinjenih nacija i australijskim sankcijama protiv Severne Koreje, navela je policija u saopštenju, prenosi AP. 


Kako se navodi, muškarac je organizovao prodaju računarskog softvera koji se koristi za navođenje balističkih raketa, ekspertize iz Severne Koreje drugim "međunarodnim entitetima", kao i transfer uglja iz Severne Koreje u Indoneziju i Vijetnam. 
RepublikaFoto: Tanjug/AP

On nije tražio kauciju, koja je zvanično odbijena. 


Iz savezbne policije kazali su da vlade Indonezije i Vijetnama ili zvaničnici u tim zemljama nisu umešani u trasfer uglja. 

Čoi je prva osoba koja će u Australiji biti optužena po uredbi o oružju za masovno uništenje i preti mu do 10 godina zatvora. 


.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading