BORIS DŽONSON: Ovaj sok nije radioaktivan...

Autor: sputniknews.com

Svet

15.12.2017

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pokušaju da ublaži zabrinutost zbog proizvoda napravljenih u regionima Japana pogođenim radijacijom, šef britanske diplomatije Boris Džonson javno je do poslednje kapi popio sok proizveden u regionu koji je zahvatila jedna od najvećih nuklearnih katastrofa u istoriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

Na sastanku sa japanskim ministrom spoljnih poslova Taroom Konoom, Boris Džonson je popio sok od breskve proizveden u Fukušimi.

- Vrlo dobar - rekao je Džonson nakon što je popio sok. Japanski šef diplomatije snimao je konzumaciju svojim pametnim telefonom.

Kono je kasnije tvitnuo snimak, uz napomenu da Džonsonova akcija pokazuje da su "proizvodi iz Fukušime bezbedni".

U martu 2011. godine nuklearnu elektranu "Daiči" u Fukušimi pogodio je cunami od 46 metara koji je bio izazvan jakim zemljotresom, što je oštetilo sistem hlađenja. To je kasnije izazvalo isparavanje iz reaktora i eksplozije hidrogena i radioaktivnih materijala. Ta katastrofa se smatra najvećom nuklearnom katastrofom posle Černobilja 1986. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading