Lete krovovi, iščupana stabla blokiraju puteve - ARMAGEDON U AUSTRIJI!

Autor: Tanjug

Svet

12.12.2017

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snažna oluja, sa toplim temperaturama, nanela je velike štete u mnogim delovima Austrije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Oluja u Beču

Najviše posla vatrogasci imali su tokom noći i jutarnjih sati u pokrajinama Štajerska i Koruška, gde je oluja otkrila više zgrada i kuća, te isčupana stabla blokirala puteve.

Na stanici za merenje kod severnog portala Tauerntunela, na nadmorskoj visini od 2.090 metara izmerena je brzina vetra od čak 249 kilometara na čas. U opštini Felklamarkz aktivirana je civilna uzbuna – stanovništvo je pozvano da ne napušta kuće, obdaništa i škole ostaju zatvorena na teritoriji čitave opštine, a 6.000 domaćinstava ostalo je bez struje.

Granični prelazi Pauličsatel i Zebergsatel morali su biti privremeno zatvoreni, a i regionalna železnička pruga blokirana je.

Mesto Ferlah, u kojem je vetar dostizao brzinu od 120 kilometara na čas, bio je privremeno odsečen od ostatka zemlje, jer su sve saobraćajnice bile blokirane zbog stabala koje je vetar isčupao, ali i pokidanih dalekovoda. U Bad Gastajnu u pokrajini Salcburg jedno stablo koje je isčupao vetar palo je na vozilo, i u toj nesreći teško je povređena jdna žena.

- Na putevima B76 između Hollnega i Švanberga, kao i B74 između Dojčlandsberga i Mos/Sankt Peter stabla se nalaze na putu kao da se neko igrao mikado - preneo je Franc Štromajer iz vatrogasne službe.

U pokrajini Tirol zbog oluje došlo je do prekida u železničkom saobraćaju pošto je vetar odneo delove krova železničke stanice u Halu. Što se temperatura tiče najtoplije je bilo u Feldkirhu sa 17,6 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading