PUTIN STIGAO U TURSKU: Sastao se sa Erdoganom, bilateralna saradnja u fokusu

Autor: Tanjug

Svet

11.12.2017

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je u Ankaru i počeo razgovore sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, posle posete Egiptu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Razmeniće stavove: Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan

Razgovori dva predsednika počeli su u formatu radnog ručka, a održavaju se u Palati Bestepe, rezidenciji turskog predsednika od 2015. godine, prenosi Tass.

Dva lidera će, kako je najavljeno, razmeniti stavove o ključnim međunarodnim pitanjima, uključujući situaciju na Bliskom istoku i u Izraelu, borbu protiv Islamske države u Siriji i proces iznalaženja političkog rešenja za tu zemlju.

U vrhu agende su i pitanja bilateralne saradnje, pre svega zajednički projekti u energetskom sektoru, dodaje ruska agencija.

Očekuje se da će Putin i Erdogan, posle sastanka, održati zajedničku konferenciju za medije, navodi AP.

Dva predsednika su se nekoliko puta sastala ove godine i imaju redovne telefonske razgovore, dok sa Iranom rade na posredovanju u iznalaženju rešenja za Siriju, napominje američka agencija.

Odnosi između Rusije i Turske su bili napeti nakon što je Turska oborila ruski borbeni avion zbog kršenja njenog vazdušnog prostora 2015, ali su dve zemlje od tada obnovile bilateralne odnose, zaključuje AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading