LEDENA OLUJA IDE KA SRBIJI: Evropa u debelom minusu, ljudi zavejani

Autor: Republika

Svet

10.12.2017

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Veliku Britaniju stiže "Kerolajn", ledena oluja sa Arktika, koja sa sobom donosi jak vetar, sneg i mraz, a svi su izgledi da će se proširiti dalje po Evropi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Izdato upozorenje zbog niskih temeperatura i velike količine snega 

Ostrvsko kraljevstvo suočava se sa drugom velikom olujom. Vetar koji duva brzinom od oko 140 kilometara na sat doneo je 10 dana dug mraz i sneg, a temperature se spuštaju do minus 12 stepeni Celzijusovih.

Očekuje se da će se ova oluja pomeriti dalje na istok i da će ući u Francusku, a za nedelju se već izdaju upozorenja.

Kako prenosi "Dejli mejl", meteorolozi nisu sigurni kuda će oluja da se uputi, ali većina misli da će nastaviti dalje na jug i istok, ka Evropi.

 

 

Dramatične fotografije iz cele Britanije već pristižu. Vozila zaglavljena u snegu ili proklizala pored puta, jake vejavice, a meteorolozi najavljuju da su sve prilike da se sneg pojača tokom dana.

U Škotskoj je već napadalo oko osam centimatara snega. Iako će temperature u zavetrini biti između dva i tri stepena iznad nule, jak vetar će doprineti da subjektivni osećaj bude da je daleko hladnije.

 

 

- Biće jako hladno, sa maksimalnim temperaturama od dva do tri stepena, ali će zbog vetra osećaj biti kao da je temperatura ispod nule - rekli su britanski meteorolozi, prenosi "Dejli mejl".

 

 

U više područja Velike Britanije izdati su žuti meteoalarmi. Oko 30 dece ostalo je zarobljeno kada su talasi udarili u školski autobus, dok je jedna osoba stradala kada je na nju palo drvo. U mnogim krajevima izdati su saveti da se ne kreće na put ukoliko se ne mora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading