SAKAŠVILI PONOVO UHAPŠEN

Autor: Tanjug

Svet

08.12.2017

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Gruzije i lider ukrajinske opozicione stranke Pokret novih snaga Mihail Sakšvili objavio je Fejsbuku da su ga ukrajinske vlasti ponovo uhapsile, a to je, takođe na Fejsbuku, potvrdio glavni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mihail Sakašvili

- Hitno. Uhapsili su Mihaila Sakašvilija - navodi se Sakašvilijevoj Fejsbuk stranici, i pozivaju se njegove pristalice da protestuju ispred pritvorskog centra u kojem se nalazi pre nego što bude odveden na suđenje, prenosi Rojters.

AP prenosi da je Lucenko na svom profilu takođe naveo da je policija uhapsila Lukašenka i da se on nalazi u izolaciji.

Ukrinform navodi da se pristalice Sakašvilija okupljaju ispred Službe bezbednosti Ukrajine.

Kako je AP preneo u sredu, pristalice lidera ukrajinske opozicije i bivšeg predsednika Gruzije, sukobile su se sa policijom koja je pokušala da ga po drugi put uhapsi, u kampu koji su demonstranti postavili ispred zgrade parlamenta u Kijevu.

To je bio drugi neuspeli pokušaj policije da uhapsi Sakašvilija, nakon što ga je policija u utorak privela u njegovom stanu, ali je on pobegao uz pomoć demonstranata koji su se okupili u znak protesta protiv njegovog hapšenja.


Demonstrant Igor Ognjov rekao je za AP da je policija upala u protestni kamp pre zore u sredu i da su policajci počeli da pendrecima tuku sve koje su zatekli.

Policija je saopštila da su u tadašnjim sukobima u Kijevu povređena dva demonstranta i 11 policajaca.

Pokušaji da se Sakašvili uhapsi probudili su strahove da bi Ukrajina mogla da se suoči sa najžešhom političkom krizom otkako je 2014. tamo izbila revolucija, navela je američka agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading