(FOTO) RUS DO TEMELJA SPALIO KUĆE Samo da pokaže kako sela nestaju!

Autor:

Svet

08.12.2017

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski fotograf Danila Tkačenko radi svog projekta "Otažbina" uništio je nekoliko seoskih kuća, tako što ih je zapalio.

RepublikaFoto: facebook.com/ Danila Tkachenko
Danila Tkačenko

Neki ljudi "gore od želje" da postignu svoje ciljeve. Projekat „Otadžbina“ ruskog fotografa Danile Tkačenka, posvećen ruskim selima, podrazumevao je spaljivanje starih kuća do temelja. On tvrdi da se, pre podmetanja požara, što je radio isključivo noću, uvek ubeđivao da te kuće nikome ne pripadaju.

- Uvek postoji neki put i vidi se da li se on koristi ili ne. Nisam palio kuće u kojima još može da se živi. Kuće koje sam birao su bile u fazi raspadanja. Nikome ništa nažao nisam učinio - rekao je Tkačenko.

- Čak i ako su te kuće bile napuštene, svejedno pripadaju Federalnoj agenciji za upravljanje državnom imovinom - rekla je Ana Tukajeva, direktorka dobrotvornog fonda "Krohino".

To je organizacija koja se bavi zaštitom starih građevina u Rusiji.

- Ovo je opasan presedan. Pod izgovorom da se radi o umetnosti, neko uništava kulturno nasleđe i građevine - dodaje ona.

Ona kaže da dobrotvorna organizacija ne može da tuži fotografa, ali to može Ministarstvo kulture Rusije. Ako sud proglasi Tkačenka krivim za podmetanje požara, fotograf bi mogao da provede u zatvoru tri godine, piše Russia Beyond.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading